تخم مرغ خوب یا بد؟

«۱۷ مهرماه مصادف با روز جهانی تخم مرغ»

گفتگو با مریم اکبرزاده مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه  به مناسبت “روز جهانی تخم مرغ”

مریم اکبرزاده در گفتگو با روابط عمومی معاونت بهداشت در خصوص  فواید تخم مرغ گفت: «تخم مرغ یکی از معدود غذاهای شناخته شده در طبیعت است که می تواند نیازهای بدن را به طور متعادل تامین نماید عمده ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئینی و مواد مهم موجود در آن نظیر کولین، لوتئین، گزانتین و تولید کم انرژی است که مصرف آن سبب چاقی نمی شود امروزه ثابت شده است مزایا و نقش تخم مرغ در سلامتی بدن بقدری است که نباید آنرا از رژیم غذایی حذف کرد.»

 مسئول بهبود تغذیه جامعه درخصوص باورهای غلط در مورد کلسترول تخم مرغ خاطر نشان کرد :«متاسفانه تخم مرغ در دهه های گذشته جایگاه مناسبی در سبد غذایی مردم نداشته است زیرا تصور می شد که با خوردن آن کلسترول خون افزایش یافته و در نتیجه بیماری های قلبی – عروقی و خطر حمله قلبی را افزایش می دهد امروزه مطالعات متعددی که توسط محققین بسیار معتبر و در طول سال های متمادی بر روی افراد بسیار زیادی در کشورهای مختلف صورت گرفته ثابت کرده اند که مصرف تخم مرغ حتی بیش از یک عدد در روز در بسیاری از مردم بدون ارتباط به جنس، سن و نژاد آن ها باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب می تواند مناسب و مفید باشد.

کلسترلی که در اثر خوردن تخم مرغ در بدن تولید می شود از نوع HDL(کلسترول خوب) است به این معنا که کلسترول تخم مرغ نقشی در افزایش کلسترول خون و بیماری های قلبی – عروقی ندارد

وی درباره اینکه به چه افرادی بیشتر توصیه به مصرف تخم مرغ می کنیم، گفت:«مصرف تخم مرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان، نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران، کلیه بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه اکید می شود.

اگبری زاده در ادامه افزود:«در افراد دارای بیماری دیابت، فشارخون بالا، بیماری های قلبی، چاقی و بیماری های کبدی مصرف تخم مرغ تا حدود ۳ عدد در هفته باید محدود شود این محدودیت مصرف تنها در مورد زرده تخم مرغ است که حاوی کلسترول می باشد و مصرف سفیده تخم مرغ نه تنها خطری نخواهد داشت بلکه در این گروه های خاص مفید هم خواهد بود.»

مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه تاکید کرد تخم مرغ مصرفی را ترجیحا از فروشگاه هایی که مبادرت به نگهداری در یخچال می نمایند خریداری کنید.-هرگز تخم مرغ های شکسته، ترکدار و آلوده خریداری نکنید.– ترجیحا تخم مرغ های بسته بندی شده به روش بهداشتی خریداری نمایید و حداگثر ظرف یک ماه نگهداری از زمان تولید آن در یخچال مصرف نمایید.