مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی

tahghighat

مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشکده علوم پزشکی شهرستان گراش از سال 1385 فعالیت خود را آغاز کرد. این مرکز تحقیقات علاوه بر اینکه پذیرای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برای گذراندن پایان نامه می باشد در زمینه انواع بیماری های ژنتیکی (ناشنوایی، تالاسمی و…)، سلول های بنیادی فعالیت های تحقیقاتی انجام می دهد. تاکنون دانشجویان زیادی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری پایان نامه خود را در این مرکز گذرانده اند. این مرکز تحقیقات دارای چندین بخش با امکانات مجزا می باشد.

برنامه استراتژيک
اهداف مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشکده علوم پزشکی شهرستان گراش به اين شرح است:
1- انجام پژوهش های علمی (بنيادی-كاربردی) به منظور تشخیص بيماری ها و کاربرد روش هاي درمانی مناسب.
2- تربيت نيروی انسانی با تجربه و موثر در زمینه ی علوم سلولی ومولکولی.
3- توانمندسازی دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های پزشکی و پیراپزشکی در مقاطع مختلف.
4- ايجاد بانک اطلاعاتی (جمع آوری، تنظيم، طبقه بندی اسناد، مقالات و مدارک) مرتبط با طرح های تحقيقاتی مرکز و ساير مراکز تحقيقات سلولی و مولکولی.
5- كوشش در جلب همكاري و ارتباط با ساير مراكز آموزشی و تحقيقاتی داخل كشور كه در زمينه های آموزشی و تحقيقاتی سلولی و مولکولی فعاليت می كنند.
6- ارتقاء سطح دانش و توان اعضاء هیئت علمی، محققین، دانشجویان در زمینهُ علوم پایه.
7- کمک به گروههای علمی فاقد مراکز تحقیقاتی.
8- فعالیت در زمینه سلول های بنیادی (Stem Cell).

طرح های انجام شده در مركز تحقيقات
  1.  اجراي طرح با عنوان “بررسي تاثير بتا-استراديول بر بيان فاكتورهاي محافظت كننده نوروني TGFβ۱و TGFβ۲در آستروسيتها” (مجری طرح: علی یار پیروزی).
  2.  بررسی شيوع HCV در گيرندگان پيوند كليه (مجری طرح: دکتر مهدی عبادی).
  3.  بررسی شيوع HCV  و GBV-C/HGV و تعيين ژنوتيپ آنها در بيماران تالاسمي و همودياليزی در لارستان (مجري طرح: مهدي محسن زاده).
  4.  بررسی نقش شاخصه هاي ايمونولوژيک سلول هاي Th1 و Th2 در بيماريزايي ويروس HCV در گيرندگان پيوند کبد (مجری طرح: دکتر مهدی عبادی).
  5.  تعيين  شيوع آلودگی با GBVirus type C در افراد مبتلا به ايدز در مقايسه با افراد سالم اهداء کننده خون (مجری طرح: دکتر رامین یعقوبی).
  6.  بررسی آنتی بادی توکسوپلاسما با دو روش اليزا و IFA در خون دانشجويان دختر دانشگاه علوم پزشکی شيراز (مجری طرح: حمیدرضا خرمی).
  7. بررسی شيوع انگل هاي روده اي در دانش آموزان ابتدايی و دبيرستان شهرستان گراش در سال تحصيلي ۸۹-۹۰ (مجری طرح: حمیدرضا خرمی).
  8. ارزيابی سطح سرمی آنتی بادی Anti HBs در دانشجويان علوم پزشکی واکسينه شده عليه هپاتيت B در دانشگاه علوم پزشکی گراش، استان فارس (مجری طرح: محمد جعفری).
  9. ارزيابی مقاومت فلزات سنگين، آنتي بيوتيکي و الگوي پلاسميدی در کلبسيلای جدا شده  از عفونت مجاری ادراری در شهرستان گراش (مجری طرح: محمد جعفری).
  10. بررسی چند شکليهای (ژنی) ماتريکس متالوپروتئينازها و ارتباط آنها با سرطانهای شايع در استان فارس (مجری طرح: سمانه حاج حسینی ).

طرح های در دست اجرا در مرکز تحقیقات

1. ارزيابی ايمنی واکسن هپاتيت B در پرسنل بيمارستان اميدوار اوز (مجری طرح: علی یار پیروزی(
2. بررسی وجود DNA ويروس هپاتيت B در پلاسمای حاصل از واحد های خون اهداکنندگان HBs Ag منفی و Anti – HBc مثبت منطقه لارستان به روش PCR (مجری طرح: علی یار پیروزی(
3. بررسی شيوع و تعيين ژنوتيپ TT virus در اهدا کنندگان خون و بيماران تالاسمی در جنوب ايران (مجری طرح: علی یار پیروزی(